Ondertekening overeenkomst NDW21: eerst project binnen Winkelsteeg

Op vrijdag 17 december ondertekenden de gemeente Nijmegen en de woningcorporaties Talis, Portaal, SSH& en Woonwaarts de overeenkomst voor NDW21. NDW21 is het eerste nieuwbouwproject binnen het ontwikkelgebied Winkelsteeg en staat voor Nieuwe Dukenburgseweg 21.

Wonen, ontmoeten en ondernemen in NDW21
De gemeente Nijmegen en de vier woningcorporaties werken intensief samen om ongeveer 500 duurzame, flexibele woningen te gaan bouwen in een nieuwe stadsbuurt. Zij doen dat samen partijen Heijmans, de Meeuw/Nezzt en Stichting Hubert. Het gaat om woningen die na 15/20 jaar een tweede leven krijgen op een nieuwe plek.

De woningen zijn bedoeld voor kleine 1- en 2-persoonshuishoudens: voor onder andere jonge starters en studenten, en voor spoedzoekers die snel een woning nodig hebben. Ook is er voor zelfbouwers ruimte om tien tot vijftien tijdelijke woningen te bouwen. Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis: "We willen een buurt waar iedereen welkom is en mensen oog hebben voor elkaar. Ook mensen die wat extra zorg en begeleiding nodig hebben kunnen hier terecht"

Flexibele woningen
Deze nieuwe stadsbuurt, tussen het centrum en Dukenburg, wordt niet alleen een plek om te wonen. Er komen ook kleinschalige voorzieningen, ontmoetingsplaatsen, werkruimtes en ateliers. Zo werken we samen aan een prettige en levendige plek om te wonen, te ontmoeten en te ondernemen.

De verwachting is dat eind 2022 de eerste woningen opgeleverd worden.

Video van ondertekenmoment
Door de huidige coronamaatregelen kon er helaas geen publiek bij het ondertekenmoment aanwezig zijn. De overeenkomst is ondertekend door Wethouder Noël Vergunst van gemeente Nijmegen en de bestuurders van de vier corporaties. Om belangstellenden toch mee te kunnen laten kijken met het ondertekenmoment, hebben wij de gebeurtenis vastgelegd in een video.