Op 21 mei ondertekenden Woonwaarts, Stichting Het Droombankje en gemeente Nijmegen een samenwerkingsovereenkomst. In die overeenkomst staan onder andere afspraken over de invulling van Curaçaoweg 1 als tussenhuis: een tijdelijk thuis voor dak- of thuisloze mensen. Zij krijgen hier professionele begeleiding en werken tijdens hun verblijf aan persoonlijk herstel.

Een tussenhuis: tijdelijk thuis met begeleiding voor 18 bewoners

De mensen die hier komen wonen zijn dak- of thuisloos. In de periode dat zij op Curaçaoweg 1 wonen, krijgen zijn professionele hulp en begeleiding. Het doel is dat zij hun leven weer op de rit krijgen. Zodat zij na 6 tot 9 maanden klaar zijn voor een volgende stap: zelfstandig wonen.
"Voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben in het leven, is een plaats om te wonen heel belangrijk. Het geeft je de rust om je leven weer op te pakken" zegt Wethouder Welzijn en Zorg Grete Visser. "Daarom is Stichting Droombankje zo'n mooi en passend initiatief, en zijn we blij dat we dit samen met Woonwaarts in Nijmegen realiseren."

Een kopie van het concept in Arnhem

In Arnhem heeft de stichting al een huis waar dak- en thuislozen tijdelijk wonen. Ook daar krijgen bewoners de zorg en hulp die zij nodig hebben. "Al deze mensen hebben iets meegemaakt waardoor zij dak- of thuisloos zijn geworden. Het kan iedereen overeenkomen", zegt Angelique van den Berg, directeur-bestuurder van Stichting Het Droombankje.

De eerste bewoners komen in het najaar

Dan is de aannemer klaar met de verbouwing van het pand, dat voorheen in gebruik was als kantoor van Woonwaarts. Ik vind het een mooie bestemming", zegt Esther Lamers, directeur-bestuurder van Woonwaarts. "In een wijk waar vooral mensen wonen met sterke schouders, krijgen we de gelegenheid om een thuis te creëren voor mensen met wie het even minder goed gaat. En daar ben ik trots op."