Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Veelgestelde vragen

Huur betalen

Huur betalen WW

Kan ik bij jullie huurtoeslag aanvragen?

Huurtoeslag kun je aanvragen bij de Belastingdienst via  www.toeslagen.nl Of je kunt het gratis telefoonnummer van de belastingdienst bellen 0800 - 0543, afdeling Toeslagen.  

Huurwoning kopen

Huurwoning kopen WW

Kan ik mijn eigen huurwoning kopen?

Dat hangt ervan af of je woning op onze lijst staat voor verkoop. Bel ons om dit te vragen.

Let op: je hóeft je huurwoning niet te kopen. Als je wilt blijven huren, mag dat. Pas als jij de huur opzegt, zetten wij de huurwoning te koop.

Overlast

Overlast WW

Ik heb last van mijn buren. Wat kan ik doen?

Prettig wonen gaat niet alleen om de woning zelf, ook de woonomgeving is heel belangrijk. Het is daarom erg vervelend als u regelmatig overlast ervaart. Wij pakken lastige problemen aan, samen met bewoners en organisaties.

Samen verantwoordelijk

Iedereen vindt het prettig om in een vitale wijk en buurt te wonen: met schone straten en pleinen, veiligheid, voldoende ruimte en voorzieningen, en leuke contacten. Een fijne buurt en wijk zijn belangrijk voor jouw woongenot en voor de verhuurbaarheid van onze woningen. Daarvoor zijn we sámen verantwoordelijk.

Eerst samen oplossen

Je bent dus voor een deel zelf verantwoordelijk voor je woongenot. We verwachten dan ook dat je eerst zelf probeert om met je buren tot een oplossing te komen. Op die manier behoud je makkelijker een goede relatie met je buren. Kijk voor tips op deze website: www.problemenmetjeburen.nl

Buurtbemiddeling

Komen jullie niet tot een oplossing? Dan kun je Buurtbemiddeling inschakelen. Kijk voor meer informatie op www.buurtbemiddelingsterker.nl, ook als je in de gemeente Beuningen of Druten woont. De buurtbemiddelaars lossen het probleem niet op, maar ze proberen ervoor te zorgen dat buren zélf een oplossing vinden.

Wat kunnen wij voor je doen?

Levert een gesprek met de buren niets op of komen de buren de gemaakte afspraken niet na en blijft de overlast bestaan? Dan kun je dit direct aan ons doorgeven via het online overlastformulier

Komt de overlast regelmatig terug? Dan is het handig om een overlastdagboek bij te houden. Met het overlastdagboek maak je je klacht duidelijker. Hierdoor is deze makkelijker te boordelen. Als we je online overlastformulier en/of het overlastdagboek ontvangen hebben, nemen we contact met je op. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere organisaties. Anonieme klachten nemen we niet in behandeling.

Politie

Is er sprake van of verdenking van intimidatie, bedreiging, vernieling, drugsgebruik/drugshandel of discriminatie, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Lees meer op www.politie.nl.

Meld Misdaad Anoniem

Misschien kun of durf je niet naar de politie. In dat geval kun je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Lees meer op www.meldmisdaadanoniem.nl

Anoniem melden bij ons

Bij verdenking van criminele activiteiten, is het in tweede instantie ook mogelijk dit anoniem bij óns te melden. Je kunt dit doen door te bellen naar 024 – 382 01 00.

Gemeente

Is er sprake van parkeeroverlast op de openbare weg, rommel/vervuiling van openbaar terrein of bijvoorbeeld slecht onderhoud van openbaar groen? Neem dan contact op met je gemeente.

In/rond mijn woning heb ik last van ongedierte. Wat kan ik doen?

Voor het bestrijden van ratten, muizen, kakkerlakken, faraomueren, wespen en bijen kun je de Gemeentelijke Ontsmettingsdienst bellen. Ook voor het bestrijden van mieren, vlooien, torren etc.

 

Scheiden, overlijden, verhuizen

Samenwonen, scheiden, overlijden, verhuizen WW

Ik wil de huur opzeggen, hoe kan ik dit doen?

Ga je binnenkort verhuizen? Laat ons dit dan zo vroeg mogelijk weten. Ook als je opnieuw bij Woonwaarts gaat huren. Heb je een account via Mijn Woonwaarts? Dan kun je ook online opzeggen. 

Je mag je huur opzeggen op elke dag van de maand

Houd minimaal rekening met een maand opzegtermijn. De einddatum mag niet vallen op feestdagen en weekenden. Je mailt je huuropzegging naar info@woonwaarts.nl. Graag ontvangen we de volgende gegevens:

  • Je naam, telefoonnummer en e-mailadres
  • Het volledige adres van de woning/parkeerplaats/garage waarvan je de huur opzegt
  • Datum waarop je de huur wilt stoppen
  • Je nieuwe adres of het adres van de contactpersoon (bij overlijden)

Na ontvangst van je opzegging nemen we contact met je op!

Kan mijn partner ook op het huurcontract komen te staan als medehuurder?

Dat kan als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Bij samenwonen kun je pas medehuurderschap aanvragen als je kunt aantonen dat je minimaal 2 jaar een duurzame gezamenlijke huishouding voert. Een samenlevingsovereenkomst alleen is dus NIET voldoende. Alleen bij trouwen en geregistreerd partnerschap ben je meteen automatisch medehuurder!

 

Neem contact met ons op als je een aanvraag voor medehuurschap wilt doen.

Mag een kind na het overlijden van de ouders in de woning blijven wonen?

Wonen de ouders in een huurwoning? Als de ouders zijn overleden dan heeft een kind géén recht om te blijven wonen in de ouderlijke woning. Hij staat immers niet op het huurcontract en de huurrechten zijn niet erfbaar.

Als het kind onafgebroken bij de ouder(s) heeft gewoond en 35 jaar of ouder én mantelzorger is, kan een verzoek ingediend worden om het kind op het huurcontract bij te schrijven. Maar een corporatie is niet verplicht om dit te doen.

Wanneer kan de nieuwe huurder goederen van mij overnemen?

Overname is alleen mogelijk als:

  • de verhuurmakelaar de goederen heeft goedgekeurd voor overname;
  • een nieuwe huurder is gevonden voordat de 'huidige' huurder de woning uit is;
  • de huidige en de nieuwe huurder het eens zijn over de goederen en de prijs.

Wij gaan scheiden. Wat moeten we doen met onze huurwoning?

Jullie beslissen als aanstaande ex-partners sámen wie in de woning blijft wonen. Bij een relatiebreuk bepalen de huurder en de medehuurder wie blijft wonen in de woning en op wiens naam de huurovereenkomst komt te staan. Wil je het huurcontract opzeggen? Neem dan contact met ons op. 

Beide huurders zijn tot de ingangsdatum van de wijziging verantwoordelijk voor het betalen van de huur, overlast en meer!

Nieuws

Bereikbaarheid rond Hemelvaartsdag


12-05-2021

Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei zijn we niet bereikbaar. Heeft je reparati...


lees meer >

We zoeken twee Technisch Medewerkers


11-05-2021

 Samen werken we aan wijken en buurten waar iedereen zich thuis voelt. Nu en in de toekomst....


lees meer >

We zoeken een administratieve duizendpoot met hart voor onze bewoners


02-05-2021

Jaarlijks komen er bezwaren binnen naar aanleiding van de huurverhoging. Regelmatig verkopen we w...


lees meer >

Storing formulieren op onze website


02-03-2021

Stuurde je ons de afgelopen weken een vraag of een aanmelding via een formulier op onze website? ...


lees meer >

Rekeningnummer voor betalen huur


29-12-2020

We gebruiken sinds december 2020 één bankrekeningnummer voor al onze betalingen. Du...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.