Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.



Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.



Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

20-07-2020 |

Complete vernieuwing Vlakkers klaar!

Complete vernieuwing Vlakkers klaar!

De appartementen aan de Koekoek en Langstuk hebben na een ingrijpende renovatie een ware metamorfose ondergaan. Begin deze maand ontvingen de eerste bewoners van de appartementen aan de Langstuk de sleutel van hun vernieuwde huis. Daarmee is de complete vernieuwing klaar. De vernieuwde woningen zijn veel energiezuiniger en van binnen en buiten volledig aangepakt. Wij zijn trots op het resultaat en de samenwerking met bewoners, gemeente en De Variabele.

Binnenkant en buitenkant volledig aangepakt

Zowel de binnen- als buitenkant van de woongebouwen zijn volledig aangepakt. Keukens en badkamers zijn waar nodig vervangen, trappenhuizen, entrees, galerijen en gevels zijn opgefrist en er zijn nieuwe daken geplaatst. Door het plaatsen van nieuwe balkons kregen bewoners een mooie buitenruimte. In het gebouw aan de Koekoek vernieuwden we 12 appartementen. In het gebouw aan de Langstuk voegden we 28 kleinere appartementen samen tot 14 grotere. De overige zes appartementen zijn vernieuwd. De kleinere appartementen hebben nu één volwaardige slaapkamer. De grotere appartementen twee of drie. Zo voldoen alle appartementen aan de woonwensen van nu en de toekomst. 

Gebouw met koopappartementen aan de Vlakkers zelfde uitstraling

Ook de buitenkant van het gebouw met 24 koopwoningen aan de Vlakkers is opgeknapt. Projectleider Mark de Wit: ‘Dit deden we samen met de Vereniging van Eigenaren De Vlakkers. Daar hebben we veelvuldig en goed overleg mee gehad. Op deze manier hebben de gebouwen nu allemaal dezelfde frisse en eigentijdse uitstraling. Het is een prachtig gezicht als je nu dit deel van Druten-Zuid binnenkomt. Het voegt echt iets toe aan de uitstraling van de wijk’. Op de begane grond van dit gebouw, waar voorheen winkels zaten, bouwden we in totaal negen nieuwe huurappartementen, vijf hiervan zijn voor de sociale huur. De overige vier appartementen zijn van particuliere eigenaren. Dezelfde eigenaren werkten met ons mee hun winkelruimte om te bouwen naar appartementen. Jammer is het dat, ondanks verschillende inspanningen van de ons en de gemeente, het niet is gelukt om afspraken te maken met de eigenaar van de cafetaria om ook dit deel op dezelfde manier aan te pakken. 

Naast het verbeteren van de uitstraling, investeerden we ook flink in duurzaamheid

Er werd dakisolatie, spouwisolatie en isolatieglas aangebracht. Alle appartementen zijn een stuk energiezuiniger geworden. Ze zijn van energielabel G naar gemiddeld B of beter gegaan. Daardoor zijn de woonlasten voor de bewoners lager. De appartementen zijn all electric en hebben dan ook geen gasaansluiting meer. Ook plaatsten we modernere installaties en zonnepanelen op de daken van de gebouwen aan de Koekoek en Langstuk. In samenwerking met de gemeente Druten zijn de plaatselijke hemelwaterafvoeren ontkoppeld van het riool. 

Bijzonder project met veel aspecten

Een bouwteam van De Variabele voerde de vernieuwing voor ons uit. Ton Jelissen van De Variabele: ‘Het was voor ons een bijzonder project met veel verschillende aspecten. Het ombouwen van winkels tot woningen, het samenvoegen van appartementen, de participatie van een Vereniging van Eigenaren in de gevelrenovatie en verduurzaming. Een complex geheel, dat we met veel energie samen hebben opgepakt. Dat is ook de reden dat het met dit resultaat gelukt is. De samenwerking met Woonwaarts, kopers en andere belanghebbenden hebben het tot een succes gebracht.”

De gemeente Druten ontving vanuit de regeling Steengoed Benutten een subsidie van € 500.000 van de Provincie Gelderland

Dit geld zetten we samen met de gemeente Druten in voor de vernieuwing en verduurzaming van de gebouwen en de herinrichting van de openbare ruimte rondom Vlakkers. Directeur Paul van Roosmalen: De gebouwen staan er weer prachtig bij en dragen bij aan een sociaal duurzame buurt. Een buurt waar je prettig woont en die klaar is voor de toekomst. En dankzij de subsidie van de provincie is het financieel haalbaar geworden. Zo borgen we ook de betaalbaarheid van de woningen. Daar zijn we blij mee.’

De vernieuwing van de gebouwen duurde ruim een jaar en verliep in een aantal stappen

Op deze manier kon de tijdelijke woonruimte voor huurders die na de vernieuwing terug wilden keren, binnen de gebouwen zelf geregeld worden. En werd er dus minder aanspraak gedaan op andere vrijkomende huurwoningen. Uiteindelijk keerden vier bewoners terug na de vernieuwing. 

Na de zomer gaat de gemeente Druten aan de slag met de openbare ruimte rondom Vlakkers

Er komt meer groen, minder verharding en nieuwe openbare verlichting. De verwachting is dat de openbare ruimte voor het einde van het jaar klaar is. 

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.