Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

28-01-2020 |

Groot Onderhoud in de Spoorbuurt is klaar

Groot Onderhoud in de Spoorbuurt is klaar

In de Spoorbuurt in Nijmegen-Oost hebben we samen met VOF Combinatie Spoorbuurt 499 sociale huurwoningen en twee bedrijfspanden energiezuinig, veilig en comfortabel gemaakt. De huizen zijn van energielabel E/F/G naar energielabel B of beter gegaan.

 

De werkzaamheden in de Spoorbuurt duurden in totaal drie jaar
We isoleerden de daken en spouwmuren en de huizen kregen nieuw dubbel glas. Nieuw hang- en sluitwerk, een rookmelder en een nieuw ventilatiesysteem zorgen voor een veilig huis met een gezond binnenklimaat. Daarnaast hebben de huizen de sfeer van vroeger teruggekregen. Dat is te zien aan de nieuwe voordeuren in oude stijl, de zinken regenpijpen en zinken dak kralen. En met de opgeknapte tuinmuren ziet de Spoorbuurt er weer als nieuw uit.

“Een bewonersprojectgroep is van toegevoegde waarde”
Zowel voor de start van de werkzaamheden als tijdens het project was er intensief contact met bewoners. “Voordat we begonnen hebben we bewoners gevraagd om met ons mee te denken”, zegt Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woonwaarts. De themagroepen die we hebben ingericht, resulteerde uiteindelijk in een bewonersprojectgroep. Tijdens het Groot Onderhoud was deze groep bewoners voor ons de extra ogen en oren in de wijk. Zij hield ons en de aannemer scherp. Een waardevolle werkwijze, vooral omdat bewoners tijdens de werkzaamheden in hun huis bleven”.

We gingen tijdens het Groot Onderhoud met bewoners in gesprek
Dat deden we samen met Bindkracht10. De gesprekken gingen met name over zorg, welzijn en leefbaarheid. Dit leverde een goed beeld op van wat de bewoners nodig hebben om prettig te wonen. En waar kansen liggen, op zowel korte als lange termijn.

Op 16 januari sloten we het Groot Onderhoud feestelijk af met bewoners
Paul van Roosmalen bedankte de bewoners voor hun medewerking en geduld. De bijdragen van bewoners in de vorm van muziek en een fototentoonstelling over de werkzaamheden maakte het een bijzonder feestje voor en door bewoners.

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.