Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

06-01-2021 |

Misschien heb je recht op een eenmalige verlaging van je huur

Is je inkomen in verhouding tot je huurprijs laag? Dan krijg je volgens de overheid in 2021 een eenmalige huurverlaging. Dit is geregeld in een wet. Kom je in aanmerking? Dan hoef je niets te doen. Voor 1 april 2021 krijg je van ons een brief met daarin de nieuwe huurprijs. In dit bericht lees je hier meer over. Ook lees je wat je kunt doen als je inkomen ná 2019 gedaald is. 

Of je in aanmerking komt, hangt af van je inkomen 

Om dit te controleren, gebruiken we het inkomen uit 2019 dat bij de Belastingdienst bekend is. De Belastingdienst laat ons alleen weten of je boven of onder een bepaalde grens valt. En dus niet wat je precies verdient. Je ontvangt van de Belastingdienst hier een brief over. In het overzicht hieronder controleer je of je in aanmerking komt voor een huurverlaging. Wil je meer lezen? Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.   

Samenstelling huishouden

Inkomen huishouden lager dan

Kale huur hoger dan

1 persoon € 23.725 € 633,25
1 persoon met AOW* € 23.650 € 633,25
2 personen € 32.200 € 633,25
2 personen, minstens 1 met AOW* € 32.075 € 633,25
3 of meer personen € 32.200 € 678,66
3 of meer personen, minstens 1 met AOW* € 32.075 € 678,66


*Per 1 januari 2021

De nieuwe huur wordt € 633,25 of € 678,66 per maand

Dat hangt af van hoe groot je huishouden is. De nieuwe huurprijs is de kale of netto huur. Dus de huurprijs zonder servicekosten of andere bijkomende kosten. 

Als je in aanmerking komt, hoef je niets te doen

Je ontvangt van ons uiterlijk 1 april 2021 een brief met daarin de nieuwe huur. De nieuwe huurprijs gaat op 1 mei 2021 in. En verhogen we niet meer dit jaar. 

Met een lagere huurprijs krijg je mischien minder huurtoeslag

Met een lager inkomen misschien juist meer. Maak een proefberekening. Of bel de Belastingtelefoon: 0800 - 0543 (gratis). Vergeet niet je nieuwe huur en eventueel je gewijzigde inkomen door te geven aan de Belastingdienst via www.toeslagen.nl. Wij geven je huurverlaging ook door aan de Belastingdienst.    

Is je inkomen na 2019 gedaald? Dan heb je misschien ook recht op een verlaging van de huur

Is je inkomen in ieder geval in de afgelopen zes maanden onder de geldende inkomensgrenzen zoals hierboven staat? Dan heb je ook recht op huurverlaging. Deze vraag je zelf bij ons aan. Dit kan tot het einde van het jaar 2021. Omdat jouw huidige inkomensgegevens niet bekend zijn bij de Belastingdienst, toon je zelf aan hoe hoog je inkomen is. 

Je vraagt huurverlaging schriftelijk bij ons aan als je inkomen na 2019 gedaald is

Via e-mail of per post. Je kunt hiervoor de voorbeeldbrief van de Woonbond gebruiken. Binnen drie weken ontvang je onze reactie. Is je inkomen na 2019 niet gedaald? Dan hoef je niets te doen. Uiterlijk 1 april 2021 ontvang je van ons een brief met daarin de nieuwe huur. Heb je hier vragen over? Dan beantwoorden we deze graag. Je bereikt ons via info@woonwaarts.nl of via het contactformulier op onze website. En via 024 – 382 01 00, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Om je aanvraag te kunnen controleren hebben wij een aantal gegevens van je nodig

  • Een verklaring over de actuele samenstelling van je huishouden. Het gaat om een verklaring die je zelf mag opstellen en ondertekenen. Het hoeft dus geen uittreksel uit de Basisregistratie Personen te zijn die je vaak tegen betaling moet opvragen bij je gemeente.
  • Inkomensgegevens alle leden van je huishouden van 27 jaar en ouder. (Een inkomensverklaring van de belastingdienst en salarisstroken of uitkeringsgegevens van de laatste zes maanden of een verklaring van de boekhouder als je ZZP-er bent).

Kloppen je gegevens? De huurverlaging gaat dan in op de 1e dag van de 2e maand na de datum van ons voorstel. 

Neem contact met ons op als je nog vragen hebt

Dan kan via info@woonwaarts.nl of 024 – 382 01 00. Op de website van de Woonbond staan ook alle regels goed uitgelegd. 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.