Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

29-09-2020 |

Nieuwe woonvoorziening voor ouderen

Nijmegen krijgt een nieuwe woonvoorziening voor ouderen. Op de Sint Agnetenweg in Lindenholt realiseren we samen met zorgorganisatie De Waalboog en KlokGroep een kleinschalige woonvoorziening voor 45 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. Op 29 september ondertekenden we de overeenkomsten hiervoor. 

Een goede locatie voor een woonvoorziening voor ouderen

De bevolking van de wijk Lindenholt veroudert de komende jaren. De gemeente Nijmegen wil graag in alle wijken zorgvoorzieningen, zodat mensen oud kunnen worden in hun eigen wijk met de zorg en faciliteiten die zij daarbij nodig hebben. In deze wijk is nog geen voorziening voor Beschermd Wonen voor ouderen en is er wel een urgentie om deze op korte termijn te realiseren. Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woonwaarts: “We hadden de Sint Agnetenweg al een tijd op het oog. Ik ben blij dat we nu op deze plek in Lindenholt kunnen bouwen. Samen met De Waalboog en KlokGroep kunnen we invulling geven aan de wens van de gemeente om inwoners met een zorgvraag te huisvesten.” 

Het duurzame gebouw is ruim van opzet en omringd door groen

De woonvoorziening bestaat uit drie woonlagen. Op elke woonlaag komen 15 appartementen met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het gebouw is zo ingedeeld dat er per woonlaag ruimte is voor twee woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen keuken en gemeenschappelijke huiskamer. De energiezuinige brancardlift maakt het gebouw toegankelijk voor bewoners met lichamelijke klachten door ouderdom. Alle parkeerplaatsen bevinden zich op het eigen terrein, dat wordt afgeschermd met een ruime groene tuin.

Het ontwerpbestemmingsplan is naar verwachting begin november klaar

Daarna presenteert gemeente Nijmegen het ontwerpbestemmingsplan aan omwonenden en andere belangstellenden. Dat doet de gemeente via een digitale informatieavond. Medio 2021 begint KlokGroep met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland rond september 2022. Daarna verhuren wij de wooneenheden aan De Waalboog. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.  

Vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

 

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.