Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Nieuws

03-10-2019 |

Woonwaarts maakt bezwaar tegen de verhuurderheffing

Van elke huurder gaat twee maanden huur direct in de schatkist

Woonwaarts maakt bezwaar tegen de verhuurderheffing

Vorige week lieten veel corporaties van zich horen tijdens de social media actie #ikwileenhuis. De volgende stap is dat we samen bezwaar maken tegen de verhuurderheffing. Ook Woonwaarts doet mee, samen met ruim 180 andere corporaties.

Esther Lamers, directeur-bestuurder van Woonwaarts, legt uit: “Het is bizar. Mensen moeten jaren wachten op een betaalbare huurwoning. Ondertussen stijgen de energiekosten. En als corporaties moeten we samen elk jaar miljoenen euro’s betalen aan verhuurderheffing." Voor Woonwaarts betekent dat € 9,1 miljoen in 2019. Geld van huurders dat rechtstreeks naar de Nederlandse schatkist gaat. Esther Lamers: "Terwijl we daarmee de huizen van onze bewoners in Beuningen, Druten en Nijmegen duurzamer konden maken. Zodat hun energiekosten lager zijn. Of we konden leningen afsluiten en zo 200 nieuwe betaalbare huizen bouwen. Daarom maken we als Woonwaarts bezwaar tegen de verhuurderheffing.”

Samen betalen de corporaties dit jaar € 1,7 miljard aan verhuurderheffing

De overheid voerde deze tijdelijke maatregel in 2013 in tijdens de crisis. Esther Lamers: “Maar we zijn bijna zeven jaar verder, de belasting wordt steeds hoger, er komen nieuwe maatregelen bij en er zijn weinig locaties om nieuwe woningen te bouwen. Inmiddels verdwijnt van elke huurder twee maanden huur direct in de schatkist. We willen dat de overheid de extra huurdersbelasting afschaft. Of op z’n minst het geld investeert in de woningmarkt.”

< terug naar nieuwsoverzicht
 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.