Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Bomenbuurt - Nijmegen

Wij werken aan de toekomst van 67 huurwoningen en hun bewoners in de Bomenbuurt in Nijmegen. De meeste huurwoningen in de Ahornstraat en Lijsterbesstraat die er nu staan zijn (voormalige) duplexwoningen. Ze zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Het doel was toen om heel snel veel gezinnen een woning te kunnen geven. Deze huizen voldoen niet meer aan de wooneisen van nu en de toekomst.

Samen met de buurt

De buurt, de wijk Hengstdal en haar woningen zijn geliefd in Nijmegen en bij haar bewoners. Daarom realiseren we op deze plek via renovatie, sloop, nieuwbouw en opknappen weer goede en betaalbare huurwoningen. Zo dragen we bij aan het behoud van de vitale wijk Hengstdal: een mix aan woningtypes en prijzen waar jong en oud prettig samen leven. We werken de plannen samen met de huurders en direct omwonenden uit.

Vier stappen

Dit volkshuisvestelijke doel willen we bereiken in vier stappen. Hieronder staat de meest gunstige planning. Deze vertraagt als er bezwaren op het plan komen of procedures duren langer dan verwacht.

  1. 2016 - We behouden en renoveren twee woonblokken (acht eengezinswoningen) in de Lijsterbesstraat. De werkzaamheden startten eind oktober 2016, de woningen waren in januari 2017 klaar.

  2. 2018/2019 - We sloopten één woonblok in de Ahornstraat en vijf woonblokken in de Lijsterbesstraat. Het gaat in totaal om 34 duplexeenheden en 12 eengezinswoningen. We realiseerden op deze plek 27 nieuwe betaalbare eengezinswoningen en 4 boven- en benedenwoningen. Het ontwerp is van LSWA architecten, aannemer KlokGroep bouwde de woningen. Begin 2019 waren de huizen klaar en bewoond.

  3. 2016/2019 - Als wij werken aan de woningen, werkt de gemeente aan de openbare ruimte Ze vervangen bijvoorbeeld de riolering.

  4. 2021 - 2023 We gaan aan de slag met twee woonblokken in de Ahornstraat. We slopen de verouderde duplexwoningen en bouwen maximaal 13 nieuwe eengezinswoningen. 

Bewoners

Huurders, op dit moment veelal een- à tweepersoonshuishoudens. Met de nieuwe woningen willen we ook gezinnen en jongeren een kans bieden op wonen in de Bomenbuurt.

Woningen

Het gaat om 67 betaalbare huurwoningen: 59 (voormalige) duplexwoningen en 8 betaalbare eengezinswoningen. De 59 (voormalige) duplexwoningen zijn na de Tweede Wereldoorlog snel gebouwd vanwege de woningnood en tijdelijk geschikt gemaakt voor twee gezinnen. Al die jaren hebben twee huishoudens in één woning gewoond. Soms zijn duplexwoningen samengevoegd tot een eengezinswoning. De (voormalige) duplexwoningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd wat betreft ruimte, indeling, techniek, voorzieningen, duurzaamheid etc.

Locatie

Ahornstraat en Lijsterbesstraat in Nijmegen.

 

Klik hieronder op een afbeelding voor een vergroting.

* Foto 1: Plankaart met toelichting
* Foto 2: Duplexwoningen Lijsterbesstraat
* Foto 3: Eengezinswoningen Lijsterbesstraat 

Bouw

Zie de vier stappen.

Verhuur

Zodra we weten wanneer we de woningen verhuren en hoe we ze toewijzen, vind je dat hier. 

Samenwerking

Bij de uitwerking van de plannen betrokken we huurders en direct omwonenden. Denk hierbij aan het beeldkwaliteitsplan, de woonplattegronden en de keuze voor een aannemer.

Bijzonderheden

Alle huurwoningen zijn na de uitvoering net als nu betaalbaar. De uitstraling van de woningen past bij het karakter van de buurt.

Informatie

Voor meer informatie of vragen over de plannen voor de buurt Ahornstraat/Lijsterbesstraat in Nijmegen kun je contact met ons opnemen via info@woonwaarts.nl.


 

Nieuws

Storing formulieren op onze website


02-03-2021

Stuurde je ons de afgelopen weken een vraag of een aanmelding via een formulier op onze website? ...


lees meer >

Rekeningnummer voor betalen huur


29-12-2020

We gebruiken sinds december 2020 één bankrekeningnummer voor al onze betalingen. Du...


lees meer >

Boek De Gemeenschap 1920 – 2019


21-12-2020

Historica Ingrid Jacobs kreeg vóór de fusie met Standvast Wonen de opdracht om een ...


lees meer >

Bewonerskrant Thuis in de buurt is uit!


18-12-2020

Deze week ligt de decemberuitgave van onze bewonerskrant Thuis in de buurt bij al onze huurders i...


lees meer >

Corona: deze maatregelen nemen wij


15-12-2020

Woonwaarts volgt het advies van het RIVM. We nemen maatregelen om verdere verspreiding van het co...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.