Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Duurzaam wonen in hartje Beuningen

Op de locatie van de voormalige kringloopwinkel bouwen we een appartementengebouw met 30 sociale huurwoningen. Dit doen we omdat er in het centrum van Beuningen behoefte is aan dit type woningen. Daarnaast zorgen de 30 nieuwe appartementen voor doorstroming binnen de gemeente Beuningen: Mensen gaan verhuizen waardoor er weer woningen vrij komen. We dragen met de bouw bij aan het aantrekkelijker maken van de buurt. Een buurt die klaar is voor de toekomst en waar iedereen welkom is. Alle appartementen zijn levensloopgeschikt. Dit wil zeggen dat als je minder mobiel of slechter ter been wordt, je niet om die reden hoeft te verhuizen. Zo liggen er bijvoorbeeld nergens hoge drempels in de appartementen waardoor je je makkelijk kunt bewegen met een rollator. De entree van het gebouw ligt aan de Bongerdstraat.

 

 

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens, voor jong en oud.

Woningen

30 levensloopgeschikte sociale huurappartementen in 1 woongebouw met drie woonlagen en een ondergrondse parkeerkelder. De oppervlakten van de appartementen liggen tussen de 60 en 70m2. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. Er zijn verschillende plattegronden. Op een later moment kunnen we meer vertellen over de verschillende typen appartementen. 

Locatie/plangebied

De 30 appartementen liggen op de hoek Bongerdstraat/Kerkplein. Direct naast het centrum met alle winkels en andere voorzieningen binnen handbereik. En ook naast het pas nieuw gebouwde zorgcentrum Alde Steeg.

Bouw

We verwachten eind 2019 te kunnen starten met de bouw. Wanneer precies hangt vooral af van wanneer we de bouwvergunning ontvangen. Deze is inmiddels aangevraagd. Op het moment dat deze wordt afgegeven, mogen we starten met de bouw. De verwachte bouwtijd is ongeveer 10 tot 12 maanden. 

Verhuur

  • 22 appartementen hebben een netto huurprijs tot € 607,46 (prijspeil 2019) en 8 appartementen hebben een netto huurprijs tot € 680,00 (prijspeil 2019).

  • De huurprijs is exclusief servicekosten. We weten nu nog niet precies wat de servicekosten zijn. Servicekosten zijn kosten die je bijvoorbeeld betaalt voor het gebruik van elektra in de algemene ruimten en het schoonmaken van de algemene ruimten. 

  • De huurprijs is inclusief de huur van een eigen parkeerplaats. In de ondergrondse parkeerkelder komen 19 parkeerplaatsen. De overige 11 parkeerplaatsen liggen naast het gebouw op eigen terrein. 

  • Op dit moment werken we aan een verhuurplan waarbij we bekijken hoe we de appartementen straks te huur aanbieden. Dit kan op verschillende manieren: op basis van meettijd en woonduur (via Entree), via loting (via Entree) of via directe toewijzing (buiten Entree om). Bij de verhuur via Entree geldt het passend toewijzen. Op Entree kun je alvast kijken of je inkomen passend is om in aanmerking te komen. Afhankelijk van je inkomen, kun je huurtoeslag aanvragen. 

Samenwerking

Giesbers uit Wijchen ontwikkelt en bouwt de 30 appartementen voor ons. Woon je direct in de buurt van het Kerkplein en wil je op de hoogte blijven van praktische zaken tijdens de bouw? Meld je dan aan via de website van Giesbers.

Bijzonderheden

Alle appartementen worden gasloos en het gebouw is erg energiezuinig. Dit zorgt voor meer woongenot en lagere woonlasten.

In het gebouw komt een overdekte binnenplaats. Naast energetische voordelen, biedt de binnenplaats een fantastische plek om medebewoners te ontmoeten. Hieronder zie je een sfeerbeeld van hoe de binnenplaats er uit kan komen te zien. De precieze invulling van de binnenplaats werken we graag uit met de mensen die er gaan wonen.

Informatie

We houden je via deze website op de hoogte. Je kunt je hieronder ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je het nieuws als eerste in je e-mailbox.

 

Blijf op de hoogte van Kerkplein in Beuningen


Geef daarvoor je naam en e-mailadres aan ons door. Dan zetten we je op een lijst. Zodra er weer nieuws is ontvang je van ons bericht.

Velden met een * moet je invullen
* = verplicht veld

 

Nieuws

Regel snel én eenvoudig je huurzaken online


28-11-2019

Vanaf maandag 25 november 2019 kunnen álle huurders gebruik maken van Mijn Woonw...


lees meer >

We bouwen 62 sociale huurwoningen in Dukenburg


26-11-2019

Het hart van Dukenburg krijgt met 156 duurzame koop- en huurwoningen een nieuwe, groene buurt: Ho...


lees meer >

Veelgestelde vragen over legionella


24-07-2019

Tijdens de zomerperiode is er extra risico op legionella in het (drink)water thuis. Omdat het war...


lees meer >

Woonwaarts maakt huurwoning uit 1960 succesvol aardgasloos


21-06-2019

Donderdag 20 juni ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels van hun duurzame, aardgasloze huurwoni...


lees meer >

We spreken iedereen aan met je en jij


07-05-2019

Woonwaarts is per 1 mei ontstaan uit de twee corporaties De Gemeenschap en Standvast Wonen. Sinds...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.