Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Duurzaam wonen in hartje Beuningen

Maandag 6 april 2020 | Ondanks deze onzekere tijden, gaan de bouwwerkzaamheden van onze 30 appartementen aan het Kerkplein in Beuningen onverminderd door. Uiteraard met de nodige maatregelen zodat medewerkers op de bouwplaats veilig kunnen werken. Tot nu toe lopen de werkzaamheden volgens planning. Als dit zo blijft, zijn de appartementen in het voorjaar van 2021 klaar. Maar het kan zijn dat er door de coronacrisis later in het bouwproces toch vertraging ontstaat. Doordat bijvoorbeeld materialen later geleverd worden.    

Op de locatie van de voormalige kringloopwinkel bouwen we een appartementengebouw met 30 sociale huurwoningen. Dit doen we omdat er in het centrum van Beuningen behoefte is aan dit type woningen. Daarnaast zorgen de 30 nieuwe appartementen voor doorstroming binnen de gemeente Beuningen: Mensen gaan verhuizen waardoor er weer woningen vrij komen. We dragen met de bouw bij aan het aantrekkelijker maken van de buurt. Een buurt die klaar is voor de toekomst en waar iedereen welkom is. Alle appartementen zijn levensloopgeschikt. Dit wil zeggen dat als je minder mobiel of slechter ter been wordt, je niet om die reden hoeft te verhuizen. Zo liggen er bijvoorbeeld nergens hoge drempels in de appartementen waardoor je je makkelijk kunt bewegen met een rollator. De entree van het gebouw ligt aan de Bongerdstraat.

 

 

Voor wie?

De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens, voor jong en oud.

Woningen

30 levensloopgeschikte sociale huurappartementen in 1 woongebouw met drie woonlagen en een ondergrondse parkeerkelder. De oppervlakten van de appartementen liggen tussen de 60 en 70m2. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers. Er zijn verschillende plattegronden. Op een later moment kunnen we meer vertellen over de verschillende typen appartementen. 

Locatie/plangebied

De 30 appartementen liggen op de hoek Bongerdstraat/Kerkplein. Direct naast het centrum met alle winkels en andere voorzieningen binnen handbereik. En ook naast het pas nieuw gebouwde zorgcentrum Alde Steeg.

Bouw

In november 2019 ontvingen we de bouwvergunning. En we ondertekenden de realisatieovereenkomst met Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. Hét startsein om te beginnen. In januari 2020 startte de bouw. De geplande bouwtijd is 13 maanden. dit betekent dat we de 30 appartementen begin 2021 verwachten op te leveren.  

Verhuur

  • 22 appartementen hebben een netto huurprijs tot € 619,00 (prijspeil 2020) en 8 appartementen hebben een netto huurprijs tot € 692,00 (prijspeil 2020).

    Als de verhuur in 2021 start, dan passen we de huurprijzen aan het prijspeil van dat jaar aan. Het prijspeil en dus de huurprijs verandert door de inflatie van dat jaar. 

  • De huurprijs is exclusief servicekosten. We weten nu nog niet precies wat de servicekosten zijn. Servicekosten zijn kosten die je bijvoorbeeld betaalt voor het gebruik van elektra in de algemene ruimten en het schoonmaken van de algemene ruimten. 

  • De huurprijs is inclusief de huur van een eigen parkeerplaats. In de ondergrondse parkeerkelder komen 19 parkeerplaatsen. De overige 11 parkeerplaatsen liggen naast het gebouw op eigen terrein. 

  • Op dit moment werken we aan een verhuurplan waarbij we bekijken hoe we de appartementen straks te huur aanbieden. Dit kan op verschillende manieren: op basis van meettijd en woonduur (via Entree), via loting (via Entree) of via directe toewijzing (buiten Entree om). Bij de verhuur via Entree geldt het passend toewijzen. Op Entree kun je alvast kijken of je inkomen passend is om in aanmerking te komen. Afhankelijk van je inkomen, kun je huurtoeslag aanvragen. 

Samenwerking

Giesbers uit Wijchen ontwikkelt en bouwt de 30 appartementen voor ons. Woon je direct in de buurt van het Kerkplein en wil je op de hoogte blijven van praktische zaken tijdens de bouw? Meld je dan aan via de website van Giesbers.

Bijzonderheden

Alle appartementen worden gasloos en het gebouw is energieneutraal (EPC 0). Dit betekent een duurzaam gebouw en lagere woonlasten.

In het gebouw komt een overdekte binnenplaats. Naast energetische voordelen, biedt de binnenplaats een fantastische plek om medebewoners te ontmoeten. Hieronder zie je een sfeerbeeld van hoe de binnenplaats er uit kan komen te zien. De precieze invulling van de binnenplaats werken we graag uit met de mensen die er gaan wonen.

Informatie

We houden je via deze website op de hoogte. Je kunt je hieronder ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Dan krijg je het nieuws als eerste in je e-mailbox.

 

Blijf op de hoogte van Kerkplein in Beuningen


Geef daarvoor je naam en e-mailadres aan ons door. Dan zetten we je op een lijst. Zodra er weer nieuws is ontvang je van ons bericht.

Velden met een * moet je invullen
* = verplicht veld

 

Nieuws

Woonwaarts en Stichting Present Nijmegen werken samen voor onze huurders!


14-07-2020

Op dinsdag 14 juli tekenden Antoine Pekel, manager Wonen bij Woonwaarts, en Dolly Toonen, voorzit...


lees meer >

Nijmeegse corporaties: ‘Bouw van 3.000 nieuwe woningen in Nijmegen in gevaar?’


03-07-2020

Genoeg betaalbare woningen bijbouwen. Zorgen dat wijken niet achteruitgaan. Onze huizen verduurza...


lees meer >

Huurbevriezing en huurverlaging: wanneer kom je in aanmerking?


20-02-2020

De Woonbond en Aedes sloten samen een sociaal huurakkoord. Dit akkoord is vanaf 1 januari 2020 ge...


lees meer >

Regels huurtoeslag 2020


14-01-2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn de regels voor de huurtoeslag veranderd. De harde inkomensgrenzen zijn ...


lees meer >

Inkomensgrenzen en huurprijzen 2020


14-01-2020

Er zijn nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid paste deze...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.