Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Complete vernieuwing woongebouwen én appartementen Vlakkers

De metamorfose van de woongebouwen aan de Koekoek, Langstuk en Vlakkers is klaar! In mei 2019 startten we met de eerste werkzaamheden aan de binnenkant van de appartementen, vorig jaar net voor kerst was het gebouw aan de Koekoek klaar en begin juli 2020 ontvingen de eerste bewoners van het gebouw aan de Langstuk de sleutel. Daarmee is de complete vernieuwing van de gebouwen en appartementen aan de Koekoek en Langstuk klaar. De gebouwen en appartementen passen weer helemaal bij deze tijd en zijn klaar voor de toekomst. Wij zijn trots op het resultaat en de samenwerking met bewoners en partners. De gebouwen staan er weer prachtig bij en dragen bij aan sociaal duurzame buurt. Een buurt waar je prettig woont en die klaar is voor de toekomst.

Dit is wat we allemaal deden

Zowel de binnen- als buitenkant van de woongebouwen zijn volledig aangepakt. Keukens en badkamers zijn waar nodig vervangen, trappenhuizen, entrees, galerijen en gevels zijn opgefrist en er zijn nieuwe daken geplaatst. Door het plaatsen van nieuwe balkons kregen bewoners een mooie buitenruimte. In het gebouw aan de Koekoek vernieuwden we 12 appartementen. In het gebouw aan de Langstuk voegden we 28 kleinere appartementen samen tot 14 grotere. De overige zes appartementen zijn vernieuwd. De kleinere appartementen hebben nu één volwaardige slaapkamer. De grotere appartementen twee of drie. Zo voldoen alle appartementen aan de woonwensen van nu en de toekomst. 

Ook de buitenkant van het gebouw met 24 koopwoningen aan de Vlakkers is opgeknapt. Dit deden we samen met de Vereniging van Eigenaren De Vlakkers. Op deze manier hebben de gebouwen nu allemaal dezelfde frisse en eigentijdse uitstraling. Op de begane grond van dit gebouw, waar voorheen winkels zaten, bouwden we in totaal negen nieuwe huurappartementen, vijf hiervan zijn voor de sociale huur. De overige vier appartementen zijn van particuliere eigenaren. Dezelfde eigenaren werkten met ons mee hun winkelruimte om te bouwen naar appartementen. Jammer is het dat, ondanks verschillende inspanningen van ons en de gemeente, niet is gelukt om afspraken te maken met de eigenaar van de cafetaria om ook dit deel op dezelfde manier aan te pakken. 

Investering in duurzaamheid

Naast het verbeteren van de uitstraling, investeerden we ook flink in duurzaamheid. Alle appartementen zijn van energielabel G naar gemiddeld B of beter gegaan. Daardoor zijn de woonlasten voor de bewoners lager. De appartementen zijn all electric en hebben dan ook geen gasaansluiting meer. Ook plaatsten we modernere installaties en zonnepanelen op de daken van de gebouwen aan de Koekoek en Langstuk. In samenwerking met de gemeente Druten zijn de plaatselijke hemelwaterafvoeren ontkoppeld van het riool. 

Vernieuwing in stappen

De vernieuwing van de gebouwen duurde ruim een jaar en verliep in een aantal stappen. Op deze manier kon de tijdelijke woonruimte voor huurders die na de vernieuwing terug wilden keren, binnen de gebouwen zelf geregeld worden. En werd er dus minder aanspraak gedaan op andere vrijkomende huurwoningen. Uiteindelijk keerden vier bewoners terug na de vernieuwing. 

Provinciale subsidie

De gemeente Druten ontving vanuit de regeling Steengoed Benutten een subsidie van € 500.000 van de Provincie Gelderland. Dit geld zetten wij en de Gemeente Druten samen in voor de vernieuwing en verduurzaming van de gebouwen en de herinrichting van de openbare ruimte rondom Vlakkers. Dankzij de subsidie van de provincie is het financieel haalbaar geworden. Zo borgen we ook de betaalbaarheid van de woningen. Daar zijn we blij mee.

Aanpak openbare ruimte

Na de zomer gaat de gemeente Druten aan de slag met de openbare ruimte rondom Vlakkers. Er komt meer groen, minder verharding en nieuwe openbare verlichting. De verwachting is dat de openbare ruimte voor het einde van het jaar klaar is. 

 

Nieuws

Misschien heb je recht op een eenmalige verlaging van je huur


06-01-2021

Is je inkomen in verhouding tot je huurprijs laag? Dan krijg je volgens de overheid in 2021 een e...


lees meer >

Rekeningnummer voor betalen huur


29-12-2020

Vanaf deze maand gebruiken we één bankrekeningnummer voor al onze betalingen. Dus o...


lees meer >

Boek De Gemeenschap 1920 – 2019


21-12-2020

Historica Ingrid Jacobs kreeg vóór de fusie met Standvast Wonen de opdracht om een ...


lees meer >

Bewonerskrant Thuis in de buurt is uit!


18-12-2020

Deze week ligt de decemberuitgave van onze bewonerskrant Thuis in de buurt bij al onze huurders i...


lees meer >

Corona: deze maatregelen nemen wij


15-12-2020

Woonwaarts volgt het advies van het RIVM. We nemen maatregelen om verdere verspreiding van het co...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.