Je kunt de grootte van de letters op je computerscherm zelf instellen.

Manier 1

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op je muis om te vergroten en te verkleinen.Manier 2

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de + voor grotere letters of de - voor kleinere letters.Standaardgrootte herstellen

Houd de CTRL-toets op je toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op de 0 (nul).

 

Complete vernieuwing woongebouwen én appartementen Vlakkers

Maandag 6 april 2020 | Ondanks deze onzekere tijden, gaan de bouwwerkzaamheden aan de appartementen en woongebouwen onverminderd door. Uiteraard met de nodige maatregelen zodat medewerkers van De Variabele en andere bedrijven veilig kunnen werken. We verwachten dat alle werkzaamheden aan de woongebouwen op 1 juli 2020 klaar zijn. Dit is een maand later dan gepland. 
    
  

De woongebouwen Vlakkers liggen tegenover Wijkcentrum de Doorkijk en bestaan uit 46 huurappartementen en een aantal koopappartementen. We zijn samen met De Variabele gestart met de complete vernieuwing van deze gebouwen én de huurappartementen. We vernieuwen de buitenkant van de gebouwen en we pakken de binnenkant van de huurappartementen compleet aan. Dat doen we omdat de woongebouwen verouderd zijn. Het heeft veel onderhoud nodig en de uitstraling van de gebouwen voldoet niet meer aan deze tijd. Ook voldoen de appartementen niet meer bij hoe mensen nu én in de toekomst willen wonen. Samen met onze partners maken we Vlakkers nu klaar voor de toekomst.

 

Over Vlakkers

Vlakkers bestaat uit twee woongebouwen: een gebouw met 12 huurappartementen en een gebouw met 34 huurappartementen. Het grote gebouw staat in verbinding met een aantal koopappartementen. De buitenkant van dit gedeelte pakken we samen met de Vereniging van Eigenaren aan. Zo krijgen beide gebouwen dezelfde nieuwe frisse uitstraling.

Op de begane grond van het gedeelte met de koopappartementen maken we negen extra appartementen, waarvan maximaal zes sociale huurappartementen. Deze komen op de plek waar vroeger de Albert Heijn zat.  

Vernieuwing appartementen

Gebouw met 12 appartementen (blok 1)

 • We verbeteren de 12 appartementen in het gebouw aan de Koekoek (blok 1) en passen ze aan de eisen van deze tijd aan. We vernieuwen de keukens, badkamers en de toiletten als dit technisch nodig is.
 • De appartementen op de verdiepingen krijgen een balkon. De appartementen op de begane grond hebben een buitenruimte. 
 • De appartementen worden veel energiezuiniger waardoor de bewoners minder woonlasten hebben. De appartementen gaan van energielabel G naar B. 
 • We schilderen de houten kozijnen en voordeuren van de appartementen.

Dit gebouw is inmiddels klaar en opgeleverd. 

Gebouw met 34 appartementen (blok 4)

 • We voegen in het gebouw aan de Langstuk 28 appartementen samen tot 14 grotere appartementen.
 • De overige 6 appartementen verbeteren we.
 • Op de begane grond van het gedeelte met de koopappartementen maken we maximaal 9 nieuwe appartementen, waarvan maximale 6 sociale huurappartementen.

Vernieuwing gebouwen

De buitenkant van de gebouwen krijgt een compleet nieuwe frisse en eigentijdse uitstraling. We schilderen het metselwerk in een lichte kleur en we vernieuwen de kozijnen waar dat nodig is. We vernieuwen het dak door pannen, regenpijpen, dakgoten en dakramen te vervangen.

We maken extra buitenruimte door het plaatsen van dakkappellen en balkons. Ook vernieuwen we de entrees van de gebouwen en frissen we de trappenhuizen en de galerijen op.

Naast het verbeteren van de uitstraling, brengen we dakisolatie, spouwisolatie en isolatieglas aan. Alle appartementen gaan van energielabel G naar B. Dat betekent minder woonlasten voor de bewoners.

Planning op hoofdlijnen

We vernieuwen de gebouwen en appartementen in een aantal stappen. Op deze manier regelen we de tijdelijke woonruimte voor huurders die na de renovatie terug willen keren, binnen de gebouwen zelf. En doen we dus minder aanspraak op andere huurwoningen die vrijkomen.

 • September 2019: Start werkzaamheden buitenkant kleine gebouw
 • December 2019: Oplevering kleine gebouw (huidige huurders verhuizen naar kleine gebouw)
 • Januari 2020: Start werkzaamheden buitenkant koopgedeelte en realisatie 9 extra appartementen
 • Januari 2020: Start werkzaamheden grote gebouw
 • Juli 2020: Oplevering grote gebouw (huurders verhuizen terug)
 • Juli 2020: Oplevering buitenkant koopgedeelte/oplevering 9 woningen

Samenwerking

De Variabele voert de vernieuwing voor ons uit.

De buitenkant van het gedeelte met de koopappartementen pakken we samen met de Vereniging van Eigenaren aan. Zo krijgen beide gebouwen dezelfde nieuwe frisse uitstraling.

Aansluitend aan de oplevering van het complete project, pakken we samen met de gemeente Druten de openbare ruimte rond Vlakkers aan. 

Bijzonderheden

De gemeente Druten ontving vanuit de regeling Steengoed Benutten een subsidie van € 500.000 van de Provincie Gelderland. Dit geld zetten we samen in voor de vernieuwing en verduurzaming van de gebouwen en de herinrichting van de openbare ruimte rond Vlakkers.

Informatie

Wil je meer informatie over de vernieuwing van Vlakkers? Neem dan contact op met woonconsulent Bert Beekers via telefoonnummer 024 - 382 01 00 of info@woonwaarts.nl.

 

 

Nieuws

Woonwaarts en Stichting Present Nijmegen werken samen voor onze huurders!


14-07-2020

Op dinsdag 14 juli tekenden Antoine Pekel, manager Wonen bij Woonwaarts, en Dolly Toonen, voorzit...


lees meer >

Nijmeegse corporaties: ‘Bouw van 3.000 nieuwe woningen in Nijmegen in gevaar?’


03-07-2020

Genoeg betaalbare woningen bijbouwen. Zorgen dat wijken niet achteruitgaan. Onze huizen verduurza...


lees meer >

Huurbevriezing en huurverlaging: wanneer kom je in aanmerking?


20-02-2020

De Woonbond en Aedes sloten samen een sociaal huurakkoord. Dit akkoord is vanaf 1 januari 2020 ge...


lees meer >

Regels huurtoeslag 2020


14-01-2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn de regels voor de huurtoeslag veranderd. De harde inkomensgrenzen zijn ...


lees meer >

Inkomensgrenzen en huurprijzen 2020


14-01-2020

Er zijn nieuwe inkomensgrenzen en huurprijzen voor passend toewijzen. De overheid paste deze...


lees meer >
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.