In Druten-West bouwen we tussen woongebouw De Heemraad en Cultureel Centrum De Bogerd een nieuw woongebouw met 49 appartementen: ’t Erf. De afgelopen maanden werkten we aan dit plan. Samen met de architect keken we goed naar de omgeving. Zodat we ervoor zorgen dat het nieuwe gebouw bij de buurt past. In januari 2023 organiseerden we weer een inloopavond voor de buurt en geïnteresseerden. In februari 2024 keurde het college van burgemeester en wethouders het bestemmingsplan goed.

Dit is het 't Erf in het kort

 • Alle 49 appartementen zijn sociale huurwoningen. Dat betekent dat de netto huurprijs in ieder geval onder de € 879,66 blijft (prijspeil 2024). De exacte huurprijs is nog niet bekend.
 • Alle appartementen zijn levensloopgeschikt.
 • De meeste appartementen verhuren we via Entree waarbij het passend toewijzen geldt. Wanneer de verhuur start is nog niet bekend. Een aantal appartementen wijzen we met voorrang toe. Bijvoorbeeld aan starters, mensen met een indicatie of mensen vanaf 55 jaar die een grote eengezinswoning van ons achterlaten.
 • 17 appartementen hebben 1 slaapkamer, 32 appartementen hebben 2 slaapkamers.
 • De appartementen met 1 slaapkamer zijn 48 m². De oppervlakte van de appartementen met 2 slaapkamers ligt tussen de 66 m² en de 77 m².
 • Het woongebouw heeft aan de kant van de Van Heemstraweg 5 bouwlagen, waarvan 4,5 lagen boven het maaiveld. Aan de kant van de Heemradenstraat heeft het gebouw 4 woonlagen, waarvan 3,5 lagen boven het maaiveld. De ingang ligt aan de kant van de Heemradenstraat.
 • Het gebouw heeft een parkeerkelder voor 39 auto's. De andere 25 parkeerplaatsen komen rond het gebouw.
 • 't Erf wordt een duurzaam woongebouw. Het gebouw wordt gasloos en er komen zonnepanelen op het dak.

Dit is de planning

 • In maart stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast. Als er geen beroep wordt ingediend, is het bestemmingsplan in mei definitief en bereiden we de bouw verder voor.
 • We selecteren dit jaar (2024) een aannemer. Met de aannemer werken we het voorlopige ontwerp uit naar een definitief ontwerp. Als het definitief ontwerp klaar is, vragen we de omgevingsvergunning aan. Zijn er geen bezwaren, dan is de vergunning definitief en kunnen we starten met de bouw.
 • Als alles vlot en soepel verloopt, kunnen we nog voor het einde van het jaar starten met de bouw.
 • De bouwtijd is minstens 16 maanden.

Druten-West bijna af!

De afgelopen jaren renoveerden we de wijk flink en bouwden we nieuwe woningen: de woongebouwen Het Wagenwiel, De Buurmeester, de Maanmeester en De Heemraad. Ook bouwden we nieuwe woningen aan de Aardschouwstraat. De behoefte aan betaalbare woningen in Druten is groot dus we zijn blij dat we 49 sociale huurappartementen kunnen bouwen. KlokGroep bouwt tussen de Aardschouwstraaten de Van Heemstraweg ook nog eens 48 woningen: Hooiwal. Hiervoor verkochten wij onze grond aan KlokGroep. Dit deden wij omdat deze locatie beter geschikt is voor grotere eengezinswoningen. Naast de 49 appartementen in 't Erf is het niet meer nodig om nog meer kleine sociale huurwoningen in Druten-West toe te voegen. Met de bouw van ’t Erf en straks Hooiwal is Druten-West echt helemaal af!


Ben je geïnteresseerd in huren in 't Erf? Mail dan je gegevens

Mail je volledige naam, adresgegevens en e-mailadres naar terfdruten@woonwaarts.nl. Dan krijg je een nieuwsbrief als er nieuws is. Dit betekent niet dat je automatisch bent ingeschreven en kans maakt op een huurwoning. De verhuur gaat straks via www.entree.nu waarbij het passend toewijzen geldt.


Informatie en nieuwsbrieven

Vragen? Neem contact op met Koen van Kaam

Hij is projectleider van 't Erf: terfdruten@woonwaarts.nl.